Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@06:20:52 GMT

طراحی سامانه توزیع سود در شرکت سپرده گذاری مرکزی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۷۲۱۶

طراحی سامانه توزیع سود در شرکت سپرده گذاری مرکزی

به گزارش خبرنگار مهر، حسین فهیمی در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه، در جمع خبرنگاران از طراحی سامانه توزیع سود در شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه خبر داد و گفت: این سامانه که با به کارگیری پیمانکاران داخلی و ظرفیت‌های شرکت طراحی شده، ظرف یکی دو ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید و این سامانه قادر خواهد بود سود اوراق بهادار، یونیت‌های صندوق‌ها، صکوک و اسناد خزانه را دریافت و به صورت متمرکز در حساب بانکی منتخب فرد واریز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه به عنوان یک پیش نیاز، سامانه سجام را طراحی و پیاده سازی کرده ایم که ضمن شناسایی دقیق مشتریان بتوانیم خدمات گسترده‌ای را ارائه کنیم، افزود: سال گذشته این سیستم راه اندازی شد و تا به امروز بیش از یک میلیون نفر از فعالان بازار سرمایه در سامانه ثبت نام کرده اند و اطلاعات به روزی از سرمایه گذاران در اختیار داریم. این در حالی است که برای اولین بار در ایران خدمت شناسایی مشتری را به صورت الکترونیک فراهم کرده ایم که در هیچ بخشی مانند بانک و گمرک این الگو وجود ندارد.

فهیمی گفت: در مرحله بعد در ۲۷ اسفند ۹۷ با تصویب هیأت مدیره سازمان بورس اعلام شد در صورتی که سرمایه گذاران در سامانه ثبت نام کنند دیگر نیازی به شناسایی مجدد در بازار سرمایه ندارند و مشتری بعد از درخواست خدمات می‌تواند از همه سرویس‌ها استفاده کند.

مدیرعامل سمات در ادامه این نشست خبری اعلام کرد: بخش دوم تمرکز سپرده گذاری مرکزی اوراق و تسویه وجوه بر این مبنا تعریف شد که با توجه به محدودیت‌های جهانی بر اساس تحریم و نوسان ارز به بومی سازی پلتفرم‌های داخلی روی بیاوریم؛ در این میان اولین پلتفرم سامانه جامع تسویه معاملات بورس‌های کالایی در سال ۹۷ راه اندازی شد که بخش انرژی آن فعال شد و ارتباط سیستم با بانک‌ها و سازمان مرتبط برقرار است.

وی با بیان اینکه تا به امروز بیش از ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار کد سهامداری از سوی سپرده گذاری مرکزی صادر شده که ۵۵ هزار کد آن مربوط به فروردین ۹۸ بوده است، اظهار داشت: در سال جاری نیز بهره برداری از سایر بخش‌ها در بورس‌های دیگر انجام می‌شود؛ بر این اساس راه اندازی قرارداد آتی سبد سهام طی مباحثات طولانی شرعی و قانونی نیز یک اتفاق مهم بود که اجرایی شد و در سپرده گذاری مرکزی اوراق و تسویه وجوه، کلیه عملیات تسویه معاملات این ابزار در سامانه انجام شد.

فهیمی با بیان اینکه سال گذشته در زمینه فعالیت‌های جاری نیز سپرده گذاری مرکزی اوراق و تسویه وجوه فعالیت‌های زیادی همانند ارتباط با مراجع ثبتی، قضائی را شکل داد تا فرآیندها تسهیل شود، تصریح کرد: تا به امروز ۲۸ هزار میلیارد تومان بین ۱۴۰ هزار شخص حقیقی و حقوقی سود پرداخت شده و ۹۰ هزار میلیارد تومان خالص تسویه انجام شد. در کنار بزرگترین دستاوردهای سال ۹۷ باید از سامانه جامع تسویه معاملات بورس‌های کالایی نام برد که از بخش انرژی آن بهره برداری عملیاتی صورت گرفت و زیر بار رفت؛ در سال جاری بقیه معاملات بورس‌های کالایی نیز به این سامانه خواهند پیوست.

مدیرعامل سپرده گذاری مرکزی اوراق و تسویه وجوه در خصوص برنامه‌های سال ۹۸ هم اظهار داشت: حدود ۱۰۰۰ دفتر کارگزاری و دفاتر پیشخوان احراز هویت را انجام می‌دهیم تا شفاف سازی و شناسایی دقیقی صورت بگیرد و در سال جاری قصد داریم دفاتر را به ۲ هزار دفتر برسانیم تا دسترسی بهتری برای سرمایه گذاران شکل گیرد.

کد خبر 4599591 محبوبه فکوری

منبع: مهر

کلیدواژه: حسین فهیمی بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۷۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مسعود خانی مجری طرح‌های بهینه سازی شرکت توانیر افزود: اگر مشارکت هر چه بیشتر در فروش انرژی در بازار بورس که می‌تواند به دریافت نقدی بلافاصله صورتحساب منجر شود را با بازاری که در آن شرایط فروش نقدی وجود ندارد، مقایسه کنیم قطعاً شرایط بهتر و مناسب‌تری است هرچند که این موضوع نیز قابل درک است که نمی‌توان از شرکت توزیع انتظار داشت وقتی امکان خرید در بازار عمده فروشی با نرخ مشخصی را دارد، در بازار بورس نقدی به قیمت بالاتری از قیمت بازار، برق را خریداری کند و این انتظار نمی‌تواند انتظار به جایی باشد.

وی با اشاره به درخواست نیروگاه‌ها برای افزایش قیمت‌های بازار تاکید کرد: این موضوع در اختیار توانیر نیست، بلکه باید از طریق هیأت تنظیم بازار برق پیگیری شود و مصوبات آن نیز به تأیید وزیر محترم نیرو برسد.

به گفته وی، این موضوع که فروش نیروگاه‌ها در بورس به قیمت کمتر از بازار منجر به کاهش سود حسابداری شرکت در صورت‌های مالی می‌شود و این مشکل به ویژه برای شرکت‌هایی که بورسی هستند حادث می‌شود که باید به مجمع و سهامداران خود درباره کاهش سودشان توضیحات ارائه کنند، موضوعی است که شاید درست به نظر برسد، اما می‌توان از این زاویه به موضوع نگاه کرد که شرکت‌ها با دریافت نقدینگی زودتر نسبت به حالت فروش در بازار، می‌توانند در کسب‌وکارهای موازی مشارکت کنند و با منابع حاصل از منافع ناشی از این کسب و کارها کاهش سود را به راحتی جبران کنند. در این صورت شرکت از این بابت هم نباید دغدغه‌ای داشته باشد، هر چند که به‌کارگیری منابع نقدی در کسب و کارهای دیگری نیازمند تغییر رویکرد در مدیریت نیروگاههای بورسی است.

کد خبر 6097401 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • مانیتور جدید ال‌جی کاربرد پزشکی دارد
  • مصوبات شورای شهر تهران قابل ردیابی شد
  • تولید کنندگان مبلمان فضای باز
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • تسویه ۱۹۰ میلیارد تومان از بدهی‌های آب و فاضلاب بوشهر
  • توزیع ۲۶ هزار کیلوگرم/لیتر آفت کش نباتی در مازندران
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند