Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-05@22:30:05 GMT

همچنان معطل تمکین بورس کالا از قانون هستیم

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۱۹۲۱۸

همچنان معطل تمکین بورس کالا از قانون هستیم

به گزارش  امتداد نیوز به نقل از فارس، محمدرضا محسنی درباره آخرین اقدام های صورت گرفته برای تسویه معاملات نفت خام در بازار سرمایه گفت: شرکت ملی نفت در چندین نوبت از جمله در دولت‌های نهم و دهم بنا داشت فرآیند عرضه نفت خام را از طریق بورس انجام دهد و حتی تا حدودی هم پیشرفت داشت اما به نتیجه نرسید تا اینکه از طریق بورس انرژی این موضوع دوباره در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا محسنی با بیان اینکه هم اکنون بر سر مشارکت بازار سرمایه در تسویه فروش نفت خام جلساتی با اداره کل بین الملل شرکت ملی نفت برگزار شده است ، گفت: این پیگیری‌ها به این نتیجه رسیده است و اگر بستر عرضه از سوی شرکت ملی نفت در بورس انرژی به حجم یک میلیون بشکه نفت خام فراهم شود، در هر روز باید معادل بهای فروش عملیات تسویه آن انجام شود.

در قانون مکانیزم عرضه نفت خام از طریق بورس تعریف و شناسایی شده و پذیرش یک موضوع مستلزم پذیرش لوازم آن است.

وی ادامه داد: اگر بپذیریم که فروش نفت خام از طریق بورس انرژی و مکانیزم بازار سرمایه انجام شود علی القاعده تسویه فرآیند معاملات و پس از معاملات آن را نیز باید پذیرفت. از این رو این مسئله پیش می آید که آیا وجوه حاصل از معاملات باید به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز شود و تا چه حد باید به کارکرد آن اعتماد کرد.

به گفته محسنی بطور متوسط در هر سال نزدیک به ١٥٠ هزار میلیارد تومان عملیات تسویه در سمات و یا بورس انرژی و کالا انجام می گیرد که عدد بسیار بالایی است، بنابراین قابلیت در سمات وجود دارد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه در جلساتی که با حضور و تلاش ریاست سازمان بورس ،خزانه داری کل کشور ، دیوان محاسبات، وزارت نفت و شرکت ملی نفت،معاونت ارزی بانک مرکزی،بورس انرژی و سپرده گذاری مرکزی برگزار شد این امیدواری وجود دارد که با درخواست وزرای نفت و اقتصاد از هیات وزیران، عملیات تسویه معاملات نفت خام با محوریت شرکت سپرده گذاری مرکزی در بازار سرمایه انجام شود.

محسنی تصریح کرد: اینکه در بانک‌های ملت و یا توسعه صادرات حساب مشخصی افتتاح می شود و یا در بانک مرکزی مجوزهایی صادر شود تا شرکت سپرده گذاری مرکزی در آن بانک حسابی را افتتاح و عملیات تسویه را از آن طریق ساماندهی کند هم اکنون در دست بررسی است، اما به احتمال زیاد افتتاح حساب در بانک های ملت و توسعه صادرات برای شروع کار انجام خواهد شد.

محسنی ادامه داد:فرض شرکت ملی نفت این است که باید حتماً فرایند تسویه ارزی باشد. طبیعی است افتتاح حساب بانکی دو بخش خواهد داشت که حدود ۱۰ درصد به عنوان تضمین و بخش دوم بهای کل معامله است.

وی در توضیح فرایند عملیات تسویه نفت خام گفت: بر حسب اتفاق وقتی کالا تحویل شود پول معامله نیز بطور خودکار به حساب های معرفی شده از سوی شرکت ملی نفت واریز خواهد شد.سپرده‌گذاری مرکزی قبل از این فرآیند به عملیات تسویه ورود می کند و وجوه خریدار بطور امانت در اختیار سمات است،اما به محض انجام معامله وجه نفت به حسابی که می تواند نزد بانک مرکزی یا وزارت نفت قرار گیرد واریز می شود.

مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی ادامه داد: اما دیوان محاسبات فرض می کند به دلیل اینکه سپرده گذاری مرکزی یک شرکت خصوصی است شاید ظرفیت لازم را در این زمینه نداشته باشد که توضیحات قانع کننده ای داده شده و قرار شده است بر اساس مصوبه هیات وزیران که بزودی شاهد خواهیم بود در کمتر از چهار ماه آینده این معاملات انجام شود.

‎به گفته محسنی عمده تخلفات در حوزه تسویه معاملات صورت می گیرد که در کمیته حاضر در سمات بررسی و اگر توضیحات کافی نباشد به جرایم مربوطه محکوم و تعهد گرفته می شود که دوباره تکرار نشود.

‎وی با رد شایعه نشت اطلاعات از بدنه سمات به نفع برخی اشخاص حقیقی و یا حقوقی گفت: شرکت سپرده گذاری داده های آنلاین بازار سهام را در اختیار ندارد و همان اندازه اطلاعات از روند معمول بازار بدست می آورد که هر فرد دیگری دارد.

 

‎محسنی تاکید کرد: بعد از انجام معاملات شرکت مدیریت فناوری بورس در 16 هر روز سمات را در جریان معاملات قرار می دهد که برای فعالان بازار به دلیل سپری شدن ساعات رسمی فعالیت بورس اطلاعات سوخته به حساب می آید و عموم سرمایه گذاران نیز از آن اطلاع دربه عبارتی فرد حاضر در تالار معاملات خیلی بهتر می تواند اطلاعات را بدست آورد تا اطلاعات بعد از انجام معاملات را دریافت کند.

‎وی ادامه داد: نشت اطلاعات اگر در سمات وجود داشت حتما برخورد جدی می شد، بنابراین چنین چیزی وجود ندارد. این در حالی است که دسترسی به داده‌های اطلاعاتی در بازار سهام علاوه بر شرکت مدیریت فناوری از طریق کلیه نهادهای مالی برخوردار از دسترسی به هسته مرکزی معاملات فراهم است.

وی با بیان اینکه در سمات هیچ گونه مانعی جهت تسویه معاملات بورس کالا وجود ندارد و این شرکت آمادگی کامل برای پذیرش مسئولیت تسویه دارد،گفت: در حالی که پیش از این مکاتباتی مبنی بر اعلام توان سمات برای دریافت فرایند تسویه بورس کالا از سوی مدیریت عامل پیشین سمات و سکاندار کنونی بورس کالا صورت گرفته، اما به دلایل نامعلوم و با وجود تاکید قانون برای تجمیع عملیات سپرده گذاری و تسویه اتاق های پایاپای در سمات همچنان بورس کالا از این موضوع سرباز می زند.

در حال حاضر فرآیند تضامین به شرکت سمات منتقل شده و پیشتر نیز در خصوص خرید نرم افزار تسویه بورس کالا و تعیین قیمت آن کارشناسانی در این خصوص از  بورس کالا، شرکت سمات و سازمان بورس تشکیل شد.

true برچسب ها : بورس بازار سرمایه true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۱۹۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار

شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز با رشد ۷۸۵.۹۳ واحدی به ۲,۲۶۵,۷۰۳ واحد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ با رشد ۷۸۵.۹۳ واحدی به ۲,۲۶۵,۷۰۳ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۱۲۷۶.۴۴ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

حجم معاملات تاکنون ۶۲۹.۹۸۴ میلیارد سهم بود که طی ۲۸,۹۶۲ معامله دادوستد شده و ارزش کل این معاملات نیز به ۵,۰۰۲.۵۸۲ میلیارد ریال رسیده است.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۸,۲۶۲,۰۵۴.۲۶۴ میلیارد ریال شد.

کد خبر 750635

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • واکنش مدیرعامل فولاد به جریمه سنگین ویسی: ضمن تمکین از قانون، از حقوق خود کوتاه نمی‌آییم
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • شاخص بورس امروز ۱۶ اردیبهشت/افت۵۱۸۲ واحدی
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام